Frinova inspirerer tidligere Socialborgmester Jesper Christensen

04.01.2018
  • ""
    Jesper Christensen til Center Nordvests Centerkonference i 2017. Konferencen var arrangeret af Frinova og havde temaet 'Nærdemokrati'. Foto: Joan Joensen
I et interview i SOF’s nyhedsbrev, fremhæver Jesper Christensen Frinova Videns- og Kompetencecenter som noget af det, der har gjort mest indtryk på ham i løbet af sin tid som Socialborgmester i Københavns Kommune.

Med udgangen af året er Jesper Christensen afgået som Socialborgmester og begynder i stedet som borgmester i Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF). Men nogle af de ting han tager med sig fra tiden i Socialforvaltningen er blandt andet nytænkningen i forhold til fællesskaber, frivillighed og selvstændighed. Her fremhæver han initiativer som Frinova Videns- og Kompetencecenter og Team Mod på Livet, der begge er en del af Socialpsykiatrisk Center Nordvest;

”Det har været ekstremt inspirerende for mig at se, hvordan medarbejderne i SOF tager det(nytænkningen -red.) til sig”, fortæller Jesper Christensen til Socialforvaltningens nytårs-nyhedsbrev;

”Det gælder blandt andet i arbejdet med frivillighed og hvordan man kan bruge eksempelvis psykiatribrugere som en aktiv ressource. Her ser vi initiativer som Frinova og Team Mod på Livet, hvor tidligere psykiatribrugere går ud og opsøger andre og hjælper dem ind i et fællesskab,” fortsætter han.

Center Nordvest siger tak til Jesper Christensen for de flotte ord og ønsker ham held og lykke i sin nye rolle som borgmester for Børne- og Ungdomsforvaltningen. Samtidig ser centret frem til de kommende år med Mia Nyegaard som Socialborgmester i Københavns Kommune.

 

FAKTA:

Frinova Videns- og Kompetencecenter tilbyder kompetenceudviklende aktiviteter, der blandt andet består af kurser, foredrag, workshops og andre aktiviteter, der bygger bro mellem socialpsykiatrien og det omkringliggende samfund.

Team Mod på Livet består af omkring 25 frivillige, der bruger egne levede erfaringer fra socialpsykiatrien til at tilbyde samvær og støtte til beboere på Center Nordvests botilbud – baseret på en fælles forståelse og altid ud fra, hvad der giver mening for beboerne.

Begge initiativer er en del af Socialpsykiatrisk Center Nordvest. Her er det overordnede mål for arbejdet sammen med brugerne af socialpsykiatrien, at personer med psykiske eller sociale udfordringer kan deltage aktivt i samfundet og leve selvstændige liv.