Politikerne stiller spørgsmålene - du har svarene!

16.11.2017
  • ""
  • ""
  • ""
Mandagens valgmøde i Kulturhuset på Tomsgårdsvej viste, at der er sammenhold og hjerterum til mangfoldighed i bydelen, men de fysiske rammer for fællesskaber mangler.

”I Nordvest kan man snakke med alle og der er en stærk følelse af fællesskab.” Sådan svarede Jonna på Sofie Seidenfadens spørgsmål ”Hvad gør din hverdag god?”.

Sammen med fire andre kandidater til Kommunalvalget i København var hun til omvendt valgmøde i Kulturhuset på Tomsgårdsvej. 

Stærke fællesskaber
I stedet for lange brandtaler fik politikerne mulighed for at spørge eksperterne, borgere i Nordvest, til råds om deres håb for Københavns og Nordvests fremtid. 

De fleste, borgere som politikere på det omvendte valgmøde, støttede op om, at der er vilje til stærke fællesskaber i Nordvest, men at bydelen mangler de fysiske rammer til det.

Nogle af de konkrete idéer, som kandidaterne kunne tage med ind på rådhuset, var Olde-kolle (bofællesskaber for ældre), blandede almene boliger med lejligheder til studerende, ældre, børnefamilier og singler, samt et slags forsamlingshus, hvor der var rum til alle, hver dag. 

Next step - lokaludvalg?
Men borgerne fik også konkrete idéer af politikerne. Da flere påpegede, at man sjældent føler sig hørt på Rådhuset foreslog Troels Christian Jakobsen fra Alternativet at man kunne stille på til lokaludvalget i februar;  

”Her kan man være med til at træffe beslutninger, der er tættere på virkeligheden i Nordvest. Nærdemokrati er nøglen til et stærkt lokalsamfund.”

Udover Troels Christian Jakobsen fra Alternativet og Sofie Seidenfaden fra Socialdemokraterne, var Jes Vissing Tiedemann fra Radikale Venstre, Ebbe Hansen fra Socialistisk Folkeparti og Susanne Langer fra Enhedslisten med til omvendt valgmøde.